2 september 2023

Tattoo Hauts de France Liévin & Streetparade Souchez (FR)

Het eerste optreden na de zomervakantie stond voor de showband gepland in het Franse Liévin. Op zaterdag 2 september werd in ‘Arena Stade Couvert’ de vierde editie van ‘Tattoo Hauts de France’ georganiseerd. De avond had een goed gevuld programma met naast de Franse korpsen, ook collega bands uit Nederland: Rijmondband Schiedam, Adest Musica Sassenheim, Crescendo Opende en het Vrijwillig Fanfarekorps Der Genie van het Regiment Genietroepen (VFKG).

Als opening van de avond presenteerden alle maîtres hen met een korte voorstel ronde, één met echt frans tintje. Speaker Jean-Paul amuseerde het publiek op originele wijze. Vervolgens openden wij als showband de avond met onze eerste show. Deze bestond uit korte straatshowtjes, een optreden die veel weg heeft van de marsparade.

Later op de avond presenteerden we onze 2023 show, ‘Spirit’. Het blijft geweldig om op te treden voor het Frans publiek, want ook dit keer reageerden ze vol enthousiasme op onze show. Met een groot applaus verlieten we dan ook het taptoe veld!

Na een overnachting in Noyelles-Godault was het maar een korte rit naar Souchez. Hier vond een korte parade met militaire voertuigen plaats, welke de show- & marchingbands richting de eretribune leidde. De gasten op eretribune, en het publiek aan de weerszijden van de straat werden getrakteerd op een straatshow met de welbekende ‘Takostu-stijl’, waarna wij onder groots applaus weer door marcheerden richting de bus.

Dank Liévin en Souchez voor de het mooie weekend en ‘au revoir!’

Foto’s door Marco van der Borg – Korpsmuziek.nl

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp