22 december 2016

Takostu wenst u fijne feestdagen en een muzikaal 2017!

Wat was het weer een mooi jaar voor Takostu. Veel mooie optredens gehad en de voorbereidingen voor het WMC zijn al in volle gang. In de wintermaanden zullen de leden en instructie van de showband hier erg druk mee zijn. De showband is ingedeeld voor de Show- en Marsparade World Division en zal haar kunsten tonen tijdens het laatste weekend (29 en 30 juli).

Er zijn nog een paar dagen voordat het jaar 2016 ten einde is en daarmee een mooi moment om terug te kijken op een bijzonder jaar. Het seizoen begon voor de showband vroeg. Begin februari reisden zij naar Duitsland af voor één van hun vele buitenlandse optredens dit jaar. Takostu mocht de Carnavalsoptochten in Viersen en Monheim komen opvrolijken, beide op verzoek van de organisatie. Takostu was in beide steden vaker te gast geweest en het publiek wilde graag de Stienser Showband weer op bezoek hebben om te genieten van hun muziek en straatshows.  In maart werd er weer een Takostu avond georganiseerd. De hele vereniging presenteerde hier aan de aanwezig hun nieuwe muziek. Een prachtige avond die afgesloten werd door de hele vereniging. Aan het einde van de avond stonden er bijna 100 man op het podium, een machtig gezicht. 2e paasdag reisde de showband af naar Frankrijk voor een optocht in Maubeuge.  April, staat traditiegetrouw, in het teken van het trainingsweekend. Hier worden de puntjes op de “i” gezet voor zowel de muziek als de show. Een zwaar maar ook gezellig weekend die dit jaar een bijzonder tintje had. Het was voor één van de leden haar laatste keer trainingsweekend als bachelor. Een paar weken na het trainingsweekend zou zij in het huwelijksbootje stappen. Als verrassing kwam de showband dit feest op 22 april opvrolijken. 27 april, koningsdag, de eerste taptoe van dit jaar in Assen. Nieuwe leden, nieuwe show en veel nieuwe muziek, maar we hebben toch weer een goed product neergezet.

Mei stond weer in het teken van de buitenlandse optredens. Met Pinksteren zat de showband voor een 2-tal optredens in Frankrijk, een weekend later had de showband 2 taptoes ter ere van het 60 jarig jubileum van Spielmannzug Eschwege. Een fantastisch weekend met een onvergetelijke show (iets met kabels….) In juni verleende de showband haar medewerking nog aan de avond4daagse in Heerenveen en werd er vanuit de vereniging een gezellige sportdag georganiseerd afgesloten met een bbq.

In juli vierde het jeugdfestival van Takostu haar eerste lustrum. Al 5 jaar lang organiseert Takostu een jeugdfestival. Elk jaar komen er nieuwe deelnemers bij. St. Sebastianus uit Gendt (Nijmegen) reisde zelfs af naar Stiens om mee te doen aan het jeugdfestival. Op dit festival was ook het eerste optreden van het kidskorps van Takostu een feit. In 2017 wordt de 6e editie georganiseerd. Achter de schermen zijn ze alweer druk met de voorbereidingen bezig.

Ook na de zomervakantie begon het naseizoen voor de showband al vroegtijdig. De vakantie was nog bezig of Takostu zat alweer een weekend in Frankrijk. Ditmaal in Vallencienes. Tijdens tropische temperaturen werden er diverse optredens gegeven. Een weekend later vertrokken zowel de jeugd- als de showband gezamenlijk richting Emmercompascuum voor en streetparade en een taptoe. Vervolgens was de showband nog te gast in Zeist en Marrum voor straatparades en middagshows. Het showseizoen werd afgesloten in het land waar het seizoen ook begon, nl. in Duitsland. Voor de 2e keer was de showband uitgenodigd bij Leinegarden. Net als 2 jaar geleden kreeg Takostu een daverend applaus voor haar uitvoering van de show.

Naast de showband heeft de jeugdband ook niet stilgezeten afgelopen seizoen. Ook zij hebben vele optredens gehad. Steeds vaker wordt de jeugdband van Takostu geboekt voor evenementen. Afgelopen jaar hebben zij in Groningen en in Emmercompascuum hun show mogen laten zien en werd er een keurige show neergezet tijdens het jeugdfestival, goed voor een score van 82.58 punten. Naast bovengenoemde plaatsen was de jeugdband o.a. te vinden in Leeuwarden, Vrouwenparochie, Wijns en Drogeham.

Het bestuur, leden, instructeurs en vrijwilligers wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en muzikaal 2017 toe.  

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp