1 augustus 2017

Takostu pakt de WMC-titel op de Marsparade!

In het laatste weekend van juli was het moment daar voor Takostu, ons weekend voor het WMC was aangebroken. Vrijdagochtend vertrok de band al vroeg richting Limburg om diezelfde dag eerst nog te kunnen oefenen. Tot in de laatste uurtjes werden de puntjes op de i gezet.

Zaterdag 29 juli was de dag van de show. Dankzij een prachtige show kreeg Takostu een oorverdovend applaus van het publiek en de jury waardeerde dit met 87.88 punten, een geweldig prestatie en puntenaantal. Dit gaf vertrouwen voor de volgende dag, want op zondag was de marsparade aan de beurt. Takostu zat al vroeg in het programma maar ondanks het vroege tijdstip was het stadion afgeladen. Met een paar eigenzinnige bochten begon Takostu aan de marsparade. In de loop van de marsparade wisselden hoogtepunten elkaar snel af met als absoluut hoogtepunt een stuk uit Ice Age. Tijdens de show kregen ze de handen van het publiek al flink op elkaar en na de laatste noot volgde een staande ovatie! Met de tranen over de wangen liepen de leden het veld af, wat een prestatie hadden ze geleverd. Na een middag lang wachten (gelukkig waren er veel prachtige bands om even de gedachten van de punten af te leiden) was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Hier waren we al snel aan de beurt, 94.42 punten! Ongelooflijk, wat een score. Dit was de hoogste score op het onderdeel Marsparade World Division wat betekent dat we kampioen zijn. De vaandel gaat voor de eerste keer mee naar Stiens. Na de ceremonie barst het Stienzer feest los.

Wat zijn we als vereniging trots op deze geweldige prestatie! Filmpjes en foto’s volgen snel. Heeft u foto’s of filmmateriaal van Takostu? Mail dit dan naar mnicolai@takostu.nl.

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp