3 september 2016

Streetparade en Taptoe Emmer-Compascuum

Zaterdag 3 september werd voor de 10e keer de Streetparade en Taptoe van de kanaalstreek en veenkoloniën in Emmer Compascuum georganiseerd. Zowel de showband als de jeugdband van Takostu waren door de stichting SKV uitgenodigd om aan dit muzikale evenement deel te nemen. Vandaar dat om half elf ’s morgens een gezellig volle 60 persoonsbus en nog een aantal auto’s (want het paste net niet helemaal) uit Stiens en Leeuwarden zijn vertrokken.

Vanaf half twee liepen in totaal 6 korpsen vanaf verschillende locaties naar het showterrein in het dorp, waar de Taptoe om twee uur begon. De jeugd van Takostu mocht het publiek in het centrum van Emmer Compascuum vermaken tijdens de streetparade, daarbij werd een bezoek aan de plaatselijke supermarkt niet overgeslagen. De showband daarentegen werd naar de andere kant van het dorp gebracht in de bus en kon terug lopen. Tijdens de streetparade was er weinig publiek langs de kant, een lekkere opwarmronde.

Eenmaal aangekomen bij het taptoeterrein mocht elk korps zich kort voorstellen, waarna de taptoe begon. De jeugdband mocht als 3e optreden en liet hier een goede show zien, met moeilijke muziek en figuraties. Dit werd door het publiek enthousiast ontvangen. De showband van Takostu was de laatste deelnemer aan de taptoe. Dit jaar werd de taptoe  voor het eerst op een andere plein gehouden, waardoor er nu veel meer ruimte voor de show was.

De finale werd als 1 grote band afgesloten. De korpsen werden bedankt en het publiek kon nog een keer genieten van de diverse korpsen. Het koraal, taptoe signaal en Wilhelmus sloten de taptoe af. De terugreis in de bus was zeer gezellig. Zowel de jeugd- als showband kunnen terugkijken op een geslaagd optreden.

Voor meer foto’s van de Jeugdband kunt u hier kijken

Voor meer foto’s van de Showband kunt u hier kijken

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp