8 februari 2016

Rijnlands Carnaval en Rosenmontag (Duitsland)

Zondag 7 februari is Showband Takostu afgereisd naar Viersen en Monheim am Rhein om gedurende twee dagen een muzikale bijdrage te leveren aan het traditionele Rijnlandse carnavalsfeest. Rosenmontag wordt gezien als de belangrijkste dag van het Duitse carnavalsseizoen en wordt vooral in het Rijnlandgebied uitbundig gevierd. De dag staat bekend om zijn grootse, kleurrijke optochten waaraan duizenden deelnemers en honderden praal,- en snoepwagens deelnemen. Voor de muzikale omlijsting worden honderden muziekkorpsen, waaronder ook Showband Takostu, ingezet.

De organisatie van het carnavalsoptocht in Viersen had specifiek naar de Showband gevraagd om dit jaar te komen optreden. In 2009 heeft Takostu in deze plaats een goede indruk achtergelaten. Ook dit jaar heeft Takostu weer menig hart doen smelten. Met flitsende straatshows en strakke exercitie wisten de leden de handen van het publiek weer op elkaar te krijgen. De lange optocht vol muziek, wagens en korpsen trok vele duizenden toeschouwers naar Viersen.

De optocht in Monheim am Rhein ging gelukkig door. Menig optocht in Duitsland en Nederland werd vanwege het slechte weer afgelast. Het was iets minder druk dan in Viersen, maar het publiek zorgde voor veel enthousiasme. Ook hier heeft de Showband weer goed van zich laten zien en horen. De organisatie was zeer tevreden over beide optredens.

Voor meer foto’s van Viersen kunt u hier kijken.

Voor meer foto’s van Monheim am Rhein kunt u hier kijken.

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp