27 juni 2015

Proud Event in Leeuwarden op 27 juni 2015


De allereerste editie van Proud Event zorgde op zaterdag 27 juni 2015 in het Cambuurstadion voor een ongekend muziek,- en showspektakel zoals Leeuwarden en de rest van Friesland nog nooit hadden gezien. De organisatie wist het 97-leden tellende Blue Devils International Corps te strikken, samen met veertien topkorpsen uit Nederland. Samen hebben ze het dak van het Cambuurstadion af geblazen, terwijl ze over het kunstgrasveld van Cambuur vlogen!

Show,- en Jeugdband Takostu hebben een fantastisch optreden neergezet in het Cambuurstadion. De start van de jeugd was moeizaam ivm weerkaatsing van het geluid, maar dit hebben ze super opgepakt. Onder luid applaus van het publiek verlieten ze trots het veld. s’Avonds was het de beurt aan de showband. Een strakke show werd neergezet. Dit werd gewaardeerd door het publiek met een staande ovatie. Hoogtepunt van deze dag was natuurlijk het optreden van The Blue Devils (USA).  

The Blue Devils werden de afgelopen jaren zestien keer wereldkampioen en hebben een speciale selectie samengesteld van topmuzikanten en dansers. Proud Event, dat is ontstaan uit Taptoe Leeuwarden is de aftrap van de Europese tour van het internationale corps. Die tour brengt de Amerikanen via Engeland, Frankrijk en Italië naar het Zwitserse Basel. Het International Corps bezorgt het publiek een spectaculaire show.

Voor meer foto’s kunt u hier kijken (showband)

Voor meer foto’s kunt u hier kijken (jeugdband)

Proud 2015 (5)

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp