WMC

WMC

Het Wereld Muziek Concours (WMC) wordt iedere vier jaar georganiseerd, de Olympische Spelen van de amateurmuziek. Showband Takostu heeft sinds 2001 zes keer deelgenomen aan het WMC in Kerkrade. Na twee kampioenstitels in de Star Division werd in 2009 voor de eerste maal deelgenomen in de hoogste divisie. Twee keer behaalde Takostu een derde plaats op de Marsparade wedstrijd. Tijdens het WMC 2017 waardeerde de jury de Marsparade van Takostu met de hoogste score ooit op het onderdeel Marsparade World Division: 94.42 punten! Takostu werd WMC kampioen en voor de eerste keer ging het vaandel mee naar Stiens. Tijdens de laatste editie in 2022 behaalde Takostu een derde plaats op de showwedstrijd (World Division) en een tweede plaats op de Marsparade (Championship Division).

  

Hieronder een overzicht van de tot nu toe behaalde resultaten van Takostu tijdens de verschillende edities van het Wereld Muziek Concours:

  • 2001: Tijdens dit debuut mocht Takostu uitkomen op het onderdeel Marsparade, waarbij 85,4 punten werden behaald. Hiermee ontving de Showband niet alleen de dagprijs in de vorm van een gouden pauk, maar werd bovendien kampioen Marsparade in de Stardivision.
  • 2005: Tweede deelname aan het Wereld Muziek Concours waarbij Takostu uitkwam op de onderdelen Showwedstrijd en Marsparade. Voor het optreden kreeg de Showband ditmaal twee gouden medailles waarvan één met onderscheiding van de jury. Opnieuw werd Takostu kampioen in de Marsparade in de Stardivision.
  • 2009: Eerste deelname van Takostu in de hoogste divisie van het Wereld Muziek Concours. Hierbij werd de Showband elfde op de ranglijst showwedstrijden en derde in het onderdeel Marsparade.
  • 2013: Takostu behaalde opnieuw op het onderdeel “Marsparade” een derde plaats op de wereldranglijst in de hoogste divisie.
  • 2017: Takostu behaalde op de show 87,88 punten, goed voor de 12e plaats op de ranglijst. Op het onderdeel Marsparade behaalde Takostu 94,42 punten, goed voor de 1e plaats. Takostu mag zich de komende 4 jaar WMC kampioen Marsparade World Division noemen.
  • 2022: Deze laatste editie werd de show van Takostu beloond met 85,31 punten, goed voor de derde plaats in de World Division. De Marsparade werd beloond met 90,54 punten, een gouden medaille met onderscheiding.
    En goed voor de tweede plaats in de Championship Division.