WMC

WMC

Sinds 2001 heeft Takostu vijf keer deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het Wereld Muziek Concours 2017 nam Takostu deel aan zowel de Showwedstrijden als de Marsparade. Dankzij een prachtige show kreeg Takostu een oorverdovend applaus van het publiek. De jury beoordeelde het optreden met 87.88 punten, een geweldig puntenaantal. De dag erop was de Marsparade aan de beurt. Met een paar eigenzinnige bochten begon Takostu aan de Marsparade, waarbij hoogtepunten elkaar snel opvolgden. Absolute publieksfavoriet bleek het stuk ‘Ice Age’ en na de laatste noot volgde dan ook een staande ovatie! Ook de jury was onder de indruk en waardeerde de prestatie van Takostu met de hoogste score ooit op het onderdeel Marsparade World Division: 94.42 punten! Takostu was kampioen en voor de eerste keer ging het vaandel mee naar Stiens.

  

Hieronder een overzicht van de tot nu toe behaalde resultaten van Takostu tijdens de verschillende edities van het Wereld Muziek Concours:

  • 2001: Tijdens dit debuut mocht Takostu uitkomen op het onderdeel Marsparade, waarbij 85,4 punten werden behaald. Hiermee ontving de Showband niet alleen de dagprijs in de vorm van een gouden pauk, maar werd bovendien kampioen Marsparade in de Stardivision.
  • 2005: Tweede deelname aan het Wereld Muziek Concours waarbij Takostu uitkwam op de onderdelen Showwedstrijd en Marsparade. Voor het optreden kreeg de Showband ditmaal twee gouden medailles waarvan één met onderscheiding van de jury. Opnieuw werd Takostu kampioen in de Marsparade in de Stardivision.
  • 2009: Eerste deelname van Takostu in de hoogste divisie van het Wereld Muziek Concours. Hierbij werd de Showband elfde op de ranglijst showwedstrijden en derde in het onderdeel Marsparade.
  • 2013: Takostu behaalde opnieuw op het onderdeel “Marsparade” een derde plaats op de wereldranglijst in de hoogste divisie.
  • 2017: Takostu behaalde op de show 87,88 punten, goed voor de 12e plaats op de ranglijst. Op het onderdeel Marsparade behaalde Takostu 94,42 punten, goed voor de 1e plaats. Takostu mag zich de komende 4 jaar WMC kampioen Marsparade World Division noemen.