Showband – informatie

Showband – informatie

Takostu is een showband met een geheel eigen stijl qua muziek en show. Tijdens taptoe’s, streetparades, optochten en corso’s in binnen- en buitenland weet Takostu het publiek telkens weer te boeien met afwisselende muziek en spetterende shows. De Showband is in 2004 in een nieuw uniform gestoken die goed past bij de strakke uitstraling van de band. De Showband telt momenteel 41 enthousiaste leden met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar.

De muziek en show worden zelf geschreven en gearrangeerd door het instructieteam bestaande uit Rudy Postma (choreografie), Eddy Dessener (slagwerk), Andries Renema (melodie), Martjan Bouma (mallets) en Johan Visser (exercitie). De tamboermaître van de showband is Jeroen Louwsma.

Takostu_in_Spanje

Foto: Showband Takostu op het strand van Castellon de la Plana (Spanje) maart 2009

Het instrumentarium van Showband Takostu bestaat uit marstrommen en zwaar slagwerk zoals bassdrums, bekkens en timp-toms. Het volledige slagwerk instrumentarium is in 2009 vernieuwd door een unieke serie Majestic-drums in de kleur silver-sparkle. Naast slagwerk heeft de band een melodie-sectie bestaande uit piccolo’s, dwarsfluiten en malletinstrumenten. Door deze min of meer unieke instrumentensamenstelling heeft Takostu een eigen stijl opgebouwd.

 Foto: Showband Takostu op het Rode Plein in Moskou (Rusland) juni 2012

Foto: Showband Takostu op het Rode Plein in Moskou (Rusland) juni 2012

Takostu heeft in haar korte bestaan al heel wat beleefd. Diverse optredens werden verzorgd in Stiens en omstreken en steeds meer wordt Takostu gevraagd voor de muziek en show omlijsting tijdens optochten en taptoes in de rest van Nederland. De showband heeft inmiddels showoptredens verzorgd op bekende grote taptoe’s zoals Groningen, Leeuwarden, Kaatsheuvel, Alkmaar en Delft. Daarnaast was Takostu regelmatig te gast op bekende grote corso’s zoals Zundert, Tiel, Lichtenvoorde en Vollenhove. Ook is de band internationaal actief en diverse keren te gast geweest in België, Duitsland en Frankrijk. In 2009 heeft Showband Takostu een zesdaagse trip naar Spanje gemaakt en in 2012 stapten de bandleden voor de tweede maal op het vliegtuig om deel te nemen aan de internationale taptoe in Perm, Rusland. Naast optochten en taptoes is Takostu ook geschikt voor een optreden tijdens bedrijfsopeningen, beurzen, braderieën en andere activiteiten door de flexibele inzet en de improvisatie van de band.