Showband

Showband

Showband Takostu bestaat op dit moment uit 40 enthousiaste leden met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en presenteert zich in een strak, overwegend blauw/wit uniform met zilverkleurige accenten. De showband heeft een geheel eigen stijl qua muziek en show en weet het publiek telkens weer te charmeren met zowel klassieke als hedendaagse muziek en verrassende shows. Het is dan ook niet vreemd dat Takostu veel wordt gevraagd voor de muziek,- en showomlijsting tijdens optochten, taptoes en festivals in zowel binnen- als buitenland. Hierdoor heeft de showband ruime ervaring met uiteenlopende optredens opgedaan. Inmiddels heeft de showband showoptredens verzorgd tijdens grote bekende taptoe’s in Groningen, Leeuwarden, Kaatsheuvel, Alkmaar en Delft. Daarnaast was Takostu regelmatig aanwezig bij wereldberoemde corso’s zoals Zundert, Tiel, Lichtenvoorde en Vollenhove.

Ook internationaal is Showband Takostu regelmatig actief en zijn diverse optredens verzorgd in België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. In 2012 is de band uitgenodigd door de Russische minister van cultuur om deel te nemen aan het White Nights festival en de internationale taptoe in Perm.

Het instrumentarium van Showband Takostu bestaat uit marstrommen en zwaar slagwerk zoals bassdrums, bekkens en timp-toms. Het slagwerk instrumentarium is van een unieke serie Majestic-drums in de kleur silver-sparkle. Naast slagwerk heeft de band een melodie-sectie bestaande uit piccolo’s, dwarsfluiten en malletinstrumenten. Door deze min of meer unieke instrumentensamenstelling heeft Takostu een eigen muziekstijl opgebouwd.

Alle muziek en show wordt zelf geschreven en gearrangeerd door het eigen instructieteam van Takostu. De tambour-maître van de showband is Jente Visser.

Showband Takostu 2018 op het strand in Castellón de la Plana (Spanje)