Jeugdband

Jeugdband

De Jeugdband van Takostu bestaat uit kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De meeste daarvan zijn doorgestroomd vanuit het Kidskorps. Op dit moment bestaat de groep uit 18 leden. In de Jeugdband wordt naast de muziek- en showrepetities geoefend op het gezamenlijk uitvoeren van een show. De lessen worden gegeven door professionele en enthousiaste instructeurs.

Er zijn meerdere optredens, waaronder traditioneel de Palmpasen optocht in Reduzum, de Sint-Maarten optocht in Stiens en de Sinterklaas intochten in Stiens en Froubuurt. Jaarlijks wordt er deelgenomen aan een wedstrijd op een landelijk jeugdfestival. De Jeugdband loopt bij optredens in het eigen herkenbare Takostu uniform.

De muzieklessen worden gegeven in het Takostu clubgebouw. Het leren om met elkaar een show te lopen wordt geoefend in de sporthal of bij mooi weer op het voetbalveld. Elke eerste donderdag van de maand is er in de sporthal een kijkles. Ouders en andere belangstellenden kunnen dan komen kijken hoe de Jeugdband samen met de showband oefent.

De Jeugdband gaat elk voorjaar op trainingsweekend naar een kampeerboerderij waar de show geoefend wordt en vooral veel plezier wordt gemaakt. Naast de lessen en de optredens worden er verschillende leuke activiteiten met elkaar georganiseerd. In de jaren bij de Jeugdband ontstaat een hechte vriendengroep die door kan stromen naar de Showband.