Jeugdband

Jeugdband

De jeugd heeft de toekomst, zo ook bij Takostu. Door het uitbreiden van de jeugdopleiding met Takids2 zijn de afgelopen jaren meer en meer kinderen doorgestroomd naar de Jeugdband Takostu. Jeugdband Takostu bestaat momenteel uit ongeveer 30 leden. In de afgelopen jaren zijn de leden voorzien van een nieuw uniform. Daarnaast is in 2009 compleet nieuw instrumentarium aangeschaft. De Jeugdband repeteert twee keer per week. Op maandagavond zijn er muziekrepetities en op donderdagavond is er showrepetitie.

Sam Sam Festival 2015 (2)Door de groei van de Jeugdband in de afgelopen jaren worden er telkens meer optredens verzorgd. Zo zijn er regelmatig optredens in Stiens, bijvoorbeeld met Sint Maarten en Sinterklaas maar ook buiten Stiens wordt telkens meer opgetreden. In 2010 was er een heugelijk feit in de historie van vereniging Takostu, aangezien de Jeugdband voor het eerst meedeed aan een showconcours.

De instructie van Jeugdband Takostu is in handen van Rianne Buwalda voor de piccolo’s en fluiten. Zij wordt hierbij ondersteund door Marte van der Zwaag. Het slagwerk staat onder leiding van Marjan Havenga met ondersteuning van Leon Heidinga. Hendrie Westra verzorgt de opleiding van de mallets met ondersteuning van Peter Jager. Richard Louwsma en Bram Jorissen tekenen voor de choreografie van de show.