30 oktober 2018

Mooie Zondag

Op zondag 18 oktober waren zowel de Jeugdband als de Showband te zien en te horen in het centrum van Leeuwarden. Rond 13.30 uur kwamen beide bands aan bij Kunstkade aan het Groot Schavernek in Leeuwarden. In het kort gezegd is Kunstkade er voor iedereen die in de Gemeente Leeuwarden actief aan de slag wil met een of meerdere vormen van kunst en cultuur. Kunstkade regelt ook de muzikale omlijsting van de ‘Mooie Zondagen’ in de Leeuwarder binnenstad, elke laatste zondag van de maand. Takostu was ook in het voorjaar al eens op een ‘Mooie Zondag’ aanwezig.

Het weer had er zin in, het was een schitterende dag om de mensen in de stad te verwennen met show & muziek. De parkeergarages waren al vroeg vol en het was gezellig druk in de stad. De korpsen kregen van de organisatie ‘carte blanche’ om zich in de stad te presenteren en het publiek te vermaken. De Jeugdband ging van start, via de drukke Nieuwestad, showen op het Zaailand en verder door de stad om af te sluiten op het Gouverneursplein. Wat een publiek stond er langs de route en op de pleinen, superleuk!. Daarna volgende de Showband. Ook hier langs de route veel publiek wat het zo leuk maakt voor de leden, iedereen enthousiast!. Ook op het Zaailand veel publiek en daar klinkt het ook nog eens lekker tussen de gebouwen. Natuurlijk hier nog even de ‘Ice Age’ laten zien voor enthousiast publiek. Opvallend weer hoeveel buitenlandse mensen Culturele Hoofdstad Leeuwarden ook nu nog aantrekt. Er werden dan ook veel foto’s en video’s van de bands gemaakt. Na het lekkere drukke stuk over de Wirdummerdyk kwam ook de Showband aan op het Gouverneursplein. Tijd voor een korte pauze, want hoewel het fris was, dit blijft topsport!

De terugweg, opnieuw door de stad natuurlijk, werd gezamenlijk gedaan. De Jeugdband en de Showband als ‘massedband’ door de St. Jabobstraat en Nieuwestad dat is toch een geweldig gezicht, en superleuk voor de jonge jeugd!. Om en om speelde de bands hun nummers, af en toe wat gezamenlijk. De krappe Kleine Kerkstraat werd van begin tot eind gevuld met een lang lint van spelende Takostu leden, wat een geweldig gezicht. Aangekomen bij Lan fan Taal werden er op de ’tribune’ groepsfoto’s gemaakt. Er volgen nog wel wat optredens dit jaar maar deze is vastgelegd en gaat de boeken in als een geweldige promotie voor Stiens, Leeuwarden en de Korpsmuziek.

De Showband reist 10 november af naar Indoor Taptoe Groningen en 12 november zijn alle Takostu korpsen, inclusief de Kids, te zien in Stiens tijdens de St Maarten optocht.

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp