9 maart 2017

Kölner Karneval en Rosenmontag Recklinghausen (Duitsland)

Op zondag 26 februari is Showband Takostu in alle vroegte naar Duitsland afgereisd om gedurende twee dagen deel te nemen aan het carnaval. Op zondag stond de Schull- und Veedelzöch in Keulen op het programma. Een erg populaire en kleurrijke optocht waar door de media veel aandacht aan wordt besteed en welke door 250.000 toeschouwers wordt bezocht. Volgens traditie doen circa 47 Schulen en veel buurtverenigingen en stamgasten aan de ongeveer 6,5 km lange optocht mee, waarbij in drie categorieën prijzen gewonnen kunnen worden. De winnaars van deze categorieën kunnen de volgende dag  deelnemen aan Rosenmontag. Showband Takostu was onderdeel van “Kaygass Schull” van de Veedelzöch en kwam tijdens de live-uitzending door de Duitse WDR ook nog even voorbij.

Na een overnachting en ontbijt in Jeugdherberg Brüggen, vertrok de Showband de volgende morgen om 10 uur alweer naar Recklinghausen om een bijdrage te leveren  aan de bijna 4 km lange Rosenmontagsumzug. Aan deze optocht deden tientallen voertuigen, korpsen en dansgroepen mee. Ook deze optocht werd door bijna 100.000 toeschouwers bezocht.

Het waren 2 lange, zware maar gezellige dagen. De 3 nieuwe showbandleden hadden hiermee een beste vuurdoop, die ze niet snel zullen vergeten.

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp