Editie 2015

Jeugdfestival

Editie 2015

Jeugdfestival 20154e editie van het Jeugdfestival in Stiens

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseerde Muziekvereniging Takostu voor de 4de keer het jeugdfestival in Stiens. Na drie succesvolle edities was de 4de editie weer een daverend succes. Er kon worden deelgenomen aan kidsklasse voor de jongste groepen bij muziekverenigingen en jeugdklasse voor “gevorderde”jeugd, er was per wedstrijdonderdeel een prijs te winnen. Daarnaast is er een wisselbeker te winnen voor de winnaar, die in 2014 voor de derde maal naar Jong Pasveer ging. De wisselbeker ging dit jaar naar jeugdband Takostu, ze behaalde een punten aantal van 83,7. Maître Jente Visser nam met trots de 1e prijs in ontvangst. Niet alleen de leden maar zeker ook de instructie en vele ouders stonden vol trots langs de zijlijn.

De organisatie lag in handen van Muziekvereniging Takostu Stiens onder auspiciën van de OMF, de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân. Dit jaar was er weer een professionele jury aanwezig om de groepen te beoordelen en van nuttige positief / kritische informatie te voorzien om daarmee verder te bouwen aan verbetering van de jonge muzikanten en instructie. Stiens is het eerste en enige festival met een Kidsklasse

Niet alleen de goede prestaties maar ook het mooie weer, de vrijwilligers en de vele bezoekers maakte de vierde editie van het Stienser Jeugdfestival tot een succes. Volgend jaar een feestje, het eerste lustrum kan dan gevierd worden.

Voor de statuten:

Kidsklasse

1. Kidskorps KTK Kampen 81.3

2. Kids Sternse slotlanders Franeker 77.0

3. Kids Urk 75.5

4. Slagwerkgroep Opmaat Berlikum 73.2

Jeugdklasse

1. Jeugdband Takostu Stiens 83.7

2. SWJK Marum/opende 83.3

3. Jong Vijos Bussum 80.5

4. Jong Con spirito Joure 78.3

5. Jeugdband Hosanna Harlingen 76.7

Jeugdfestival 2015 (8)