25 juni 2017

Geslaagd muzikaal spektakel in Stiens

Na twee jaar van afwezigheid was er op zaterdag 24 juni 2017 weer een Taptoe in Stiens. Overdag werd op het zelfde veld het jaarlijkse jeugdfestival van Takostu georganiseerd. Meer dan 1500 bezoekers kwamen naar Sportcomplex it Gryn om de shows te bekijken van meer dan 700 muzikanten!

De hele dag was er in Stiens muziek te horen. Tijdens het jeugdfestival toonden 13 jeugdkorpsen uit heel Nederland hun show aan een professionele jury en ongeveer 500 bezoekers. Voor het eerst deed ons eigen Kidskorps mee in de Kidsklasse en behaalde maarliefst 70 punten. Ook de Jeugdband deed mee en behaalde 80 punten in de Jeugdklasse. Het jeugdkorps van Pasveer uit Leeuwarden werd de winnaar van de dag met 86,5 punten. Op het kaatsveld zorgde Show- & Marchingband K&G Leiden de hele dag voor vrolijke klanken in Stiens door een trainingsdag te combineren met hun avondoptreden tijdens de taptoe.

Op de taptoe kwamen meer dan 1000 bezoekers af en dit publiek kreeg in Stiens een top programma voorgeschoteld! Zes van de zeven korpsen zullen in juli deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, dus deze waren op top niveau. Vooral de laatste show van Kunst & Genoegen uit Leiden imponeerde het publiek en ontving een staande ovatie. Maar ook de andere gasten wisten het publiek te boeien met prachtige shows. Showcorps Leinegarde uit Neustadt, Duitsland kreeg veel applaus met hun show “Beat it” en deze internationale gast bleef na de taptoe nog lang in Stiens voor de afterparty bij Takostu. Bicycle showband Crescendo uit Opende maakte muziek terwijl ze de show draaiden op de fiets. Jong Advendo deed zowel aan het middag- als het avondprogramma mee met hun show “Better World”. Drumfanfare Oranje uit Minnertsga verzorgde de opening van de taptoe met hun marsprogramma en Pasveerkorps uit Leeuwarden had voor de show “To Find A Home” zelfs attributen het veld mee opgenomen. Showband Takostu toonde haar show “Love Story” voor thuispubliek en deze band zal de komende weken nog veel in Stiens te horen zijn vanwege hun voorbereiding naar het Wereld Muziek Concours.

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp