17 mei 2016

Fêtes de la pentecôte Alizay en Estaires (Frankrijk)

Terwijl de meeste inwoners van Stiens nog op één oor lagen, is zondagochtend 15 mei Showband Takostu in alle vroegte afgereisd naar Frankrijk. Om 04:00 uur vertrok de bus met bandleden om op speciaal verzoek tijdens het “Fête de la pentecôte” muzikale medewerking te verlenen aan een aantal streetparades in Alizay en Estaires.

Pinksterfeesten zijn erg populair in Frankrijk en de festiviteiten die overal in het land worden georganiseerd, worden door duizenden bezoekers bezocht. In Alizay was Showband Takostu ’s middags te bewonderen tijdens een corso door het centrum van de stad. Takostu was een graag geziende gast. Het publiek werd naast het mooie weer getrakteerd op mooie straatshows en muziek. Na een uitstekend diner, heeft de band vervolgens de nacht doorgebracht in een hotel te Rouen, om ’s morgens na het ontbijt te vertrekken naar Estaires.

In Estaires heeft de showband s’middags deelgenomen aan een “Cavalcade”. Aan deze ruitertocht doen volgens traditie verschillende groepen ruiters en de reuzen Jehan d’Estaires en Aliboron mee. De muzikale omlijsting wordt o.a. verzorgd door muziekkorpsen uit Frankrijk, Slowakije, Kroatië, Tsjechië en Nederland. Leuke bijkomstigheid was dat Miss France 2016 in een limousine als eregast in de stoet meereed en dat Showband Takostu vlak na haar kwam. Het optreden van de showband werd beloond met een mooie prijs in vorm van een handgemaakte beeld.

Het mooie weer en het zeer enthousiaste publiek hebben voor een vermoeiend, maar zeer succesvol weekend gezorgd, waar zowel de organisatie als Takostu met volle tevredenheid op terug kan kijken.

Voor meer foto’s van Fêtes de la pentecôte Alizay kunt u hier kijken

Voor meer foto’s van Cavalcade Estaires kunt u hier kijken

Dit bericht delen op: Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
Whatsapp